. Обмен криптовалют и электронных денег. : У ПриватБанку найменше клієнтів, які користуються платіжною карткою не по своїй волі - дослідження Gfk

У ПриватБанку найменше клієнтів, які користуються платіжною карткою не по своїй волі - дослідження Gfk


Більше половини власників платіжних карт, відкритих в українських банках, користуються карткою не по своїй волі. Про це свідчать результати дослідження банківського ринку України, проведеного в 4 кварталі 2011 року компанією GFK Ukraine.

Найчастіше клієнти українських банків відкривають платіжні картки за ініціативою роботодавця. Серед комерційних банків, які потрапили в дослідження, найменше клієнтів, які відкрили карту не за своєю ініціативою, виявилося у ПриватБанку.

В ході дослідження були опитані клієнти, що відкрили в банках особисті, зарплатні або кредитні карти. За результатами дослідження, майже 70% карт, відкритих більшістю вітчизняних банків, були ініційовані підприємствами або компаніями, в яких вони працюють. За власною ініціативою отримали картку лише 18%, або кожен п'ятий із опитаних клієнтів банків.

Серед найбільших комерційних банків найбільше карт з ініціативи роботодавця було відкрито в «Укрсиббанку» - 67%, у РФБ «Аваль» цей показник складає 58%. При цьому, у лідера ринку - Приватбанку, за даними GFK Ukraine, частка карт в загальному портфелі була всього 41%.

Найчастіше пластикові карти для особистих потреб відкривають в ПриватБанку - 34% респондентів, або кожен третій клієнт вказали саме таку мету відкриття карти. В РФБ «Аваль» за власною ініціативою відкривають карти 27% клієнтів, в «Укрсиббанку» 20%, в інших банках - 18% опитаних клієнтів.

Крім отримання зарплати, за даними дослідження GFK Ukraine, українці найчастіше відкривають у банках платіжні картки для отримання пенсії - 19%, стипендії - 5% та інших цілей - 9%

Комментариев нет:

Отправить комментарий