. Обмен криптовалют и электронных денег. : ПриватБанк впровадив екологічний проект утилізації свинцевих пломб

ПриватБанк впровадив екологічний проект утилізації свинцевих пломб


ПриватБанк впровадив нову технологію інкасування коштів і роботи з готівкою, яка передбачає обов'язкову утилізацію використаних свинцевих пломб. Як повідомили в банку, новий екологічний проект дозволить не допустити потрапляння свинцю в навколишнє середовище - тепер всі використані пломби будуть не викидатися, а збиратися і централізовано спрямовуватися на переробку.

"Ми є зеленим банком не тільки через колір нашого логотипу. Всі знають, що ми системно боремося з паперовим документообігом, регулярно проводимо суботники, - говорить голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет. - Утилізація свинцю - ще одна, нехай і не такий масштабний, але все одно важливий захід щодо захисту навколишнього середовища. "

Сьогодні в Україну перевезення та інкасація готівкових грошей здійснюється із застосуванням пломб зі свинцю. В результаті екологічного моніторингу роботи, проведеного фахівцями ПриватБанку, було виявлено, що найчастіше використані свинцеві пломби потрапляли в систему утилізації відходів, що може привести надалі до ризику зараження грунту та грунтових вод.

Свинець, поряд з іншими важкими металами, - один з основних забруднювачів природи, що завдає непоправної шкоди здоров'ю. За підрахунками вчених, викид свинцю і його сполук у Світовий океан становить 430-650 тисяч тонн на рік.

Комментариев нет:

Отправить комментарий