. Обмен криптовалют и электронных денег. : Куди можна Інвестувати в РФ

Куди можна Інвестувати в РФ


В залежності від наявних знань щодо фондового ринку, інвестиційних цілей, від суми і терміну інвестування, від наявності часу, який інвестор готовий приділити фондового ринку, існують різні способи вкладення коштів на фондовий ринок.
Самостійна біржова торгівля передбачає самостійне прийняття рішення про те, які цінні папери і коли купувати і продавати. Для цього інвестор відкриває в брокерській компанії брокерський рахунок.

Брокер - це професійний учасник ринку цінних паперів, здійснює брокерську діяльність, тобто діяльність по здійсненню цивільно-правових угод з цінними паперами від імені та за рахунок клієнта (у тому числі емітета емісійних цінних паперів при їх розміщенні) або від свого імені і за рахунок клієнта на підставі відплатних договорів з клієнтом. Таке визначення дає Федеральний закон від 22 квітня 1996 року № 39-ФЗ «Про ринок цінних паперів» (далі - Закон про ринок цінних паперів).
Безперечним плюсом при цьому способі інвестування є те, що весь одержуваний дохід залишається у інвестора. При самостійній біржовій торгівлі можна досягти найвищої прибутковості, але зробити це досить складно, оскільки існує велика залежність від рівня кваліфікації самого інвестора, так само як і від рівня ризику. І саме лавной, інвестору доведеться витрачати досить багато часу на планування і аналіз своїх інвестицій.
Індивідуальне довірче управління підходить для тих, хто володіє спеціальними знаннями в області Фінансових ринків, орієнтується в стратегіях управління грошима. Інвестор укладає договір довірчого управління з керуючим-професійним учасником ринку цінних паперів, які здійснюють діяльність з управління цінними паперами.
Згідно Закону про ринок цінних паперів діяльність з управління цінними паперами являє собою здійснення юридичною особою від свого імені за винагороду протягом певного терміну довірчого управління переданими йому у володіння і належать іншій особі в інтересах цієї особи або вказаних цією особою третіх осіб:
цінними паперами;
грошовими коштами, призначеними для інвестування в цінні папери;
грошовими коштами і цінними паперами, одержуваними в процесі управління цінними паперами.
У договорі і додається до нього інвестиційної декларації прописуються вимоги до складу та структури інвестування та інші деталі взаємовідносин інвестора і керуючого. Зазвичай індивідуальне довірче управління відрізняється високим мінімальним порогом інвестованих коштів (рахунок йде на мільйони і не завжди рублів).
Колективне інвестування (ПІФ) також є формою довірчого управління. Тільки тут керуючий управляє вашими грошима не відокремлено, а спільно із засобами інших пайовиків. Позитивний момент даного способу інвестування - вимога незначного мінімального внеску, крім того, інвестори не повинні володіти спеціальними знаннями і досвідом, наприклад, як у випадку самостійної біржової торгівлі.
Які цінні папери найчастіше звертаються на фондовому ринку?
На фондовому ринку найбільше поширення одержали наступні види цінних паперів:
акції;
облігації;
паї.
Їх визначення дає Закон про ринок цінних паперів. Акція являє собою емісійну цінний папір, що закріплює права її власника (акціонера) на отримання частини прибутку акціонерного товариства у вигляді дивідендів, на участь в управлінні акціонерним товариством а частина майна, що залишається після його ліквідації, акція є іменним цінним папером.
Таким чином, акції - це цінні папери, що випускаються акціонерними товариствами та вказують на частку власника (утримувача) у капіталі цього товариства, і в залежності від типу можуть давати право голосу на загальних зборах акціонерів.
Облігація - емісійний цінний папір, закріплює право її власника на отримання від емітента облігації передбачений у ній термін її номінальної вартості
або іншого майнового еквівалента. Облігація може також передбачати право її власника на одержання фіксованого в ній відсотка від номінальної вартості
облігації або інші майнові права. Доходом по облігації є відсоток або дисконт. Іншими словами, облігації - це боргове зобов'язання, відповідно до якого позичальник гарантує кредитору виплату певної суми після закінчення певного терміну і виплату доходу у вигляді фіксованого або плаваючого відсотка, тобто вони приносять їх власникам дохід у вигляді фіксованого доходу від своєї номінальної вартості.
У відповідності з Федеральним законом від 20 листопада 2001 року № 156-ФЗ «Про інвестиційні фонди» інвестиційний пай також є цінним папером, але удостоверяющей частку в праві власності на майно пайового інвестиційного фонду (ПІФ). Шляхом придбання паю здійснюється приєднання до договору довірчого управління пайовим інвестиційним фондом.
Всі вищевказані цінні папери звертаються на фондовому ринку. Крім того, акції, облігації сотень різних великих компаній і паї багатьох ПІФ можна купити і продати на біржі (на вторинному ринку).
На який дохід можна розраховувати, вкладаючи гроші в цінні папери на фондовому ринку?
На жаль, на фондовому ринку дохід невіддільний від ризику. Треба ясно розуміти, що, вкладаючи кошти в ту чи іншу цінний папір, ви можете розраховувати на певний дохід, але разом з тим вам доведеться нести ризик того, що очікуваний дохід не буде отриманий.
Облігації в основному є високонадійними і малоризикованих цінними паперами. Але в той же час прибутковість але ним низька: дохід по надійним облігаціях зазвичай не перевищує ставки по банківських депозитах. Таким чином, за облігаціями ви отримуєте стабільний, але невеликий прибуток.
Акції є одним з найбільш дохідних інструментів фондового ринку (доход по окремих акціях вимірюється сотнями відсотків річних). Одночасно вкладення в акції відрізняються і підвищеним ризиком, адже вартість акцій може не тільки рости, але й падати.
Паї різних ПІФ відрізняються як за показниками прибутковості, так і рівнем ризику в залежності від типу фонду. Але в цілому, інвестуючи в пайові інвестиційні фонди, можна розраховувати на прибуток, порівняний з 2-3 ставками по депозитах (20-30% річних).

Комментариев нет:

Отправить комментарий