. Обмен криптовалют и электронных денег. : Альфа-Банк

Альфа-Банк


Повне найменування Публічне акціонерне товариство «Альфа-Банк»

Номер ліцензії 61

Керівник виконавчого органу Михайле Вікторія Вікторівна (Михайлов Вікторія Вікторівна, Mikhalyo Viktoria)
(За інформацією на 10.01.2012)

Місто Київ

Головний офіс Україна, 01001, м. Київ, вул. Десятинна, буд 4/6

Телефон: 0 (800) 50-20-50

Адреса сайту www.alfabank.com.ua

Додаткова інформація Назва банку по-українськи: Альфа-Банк (ПАТ «Альфа-Банк» (Україна).
Назва банку по-англійськи: Alfa-Bank (PJSC Alfa-Bank (Ukraine).

Про банк
Заснований у листопаді 1992 року в Києві, діяв на ринку банківських послуг України під найменуванням Комерційний Банк Сприяння Споживачам «Віто». У 1995 році кредитна установа реорганізовано в ТОВ «Київінвестбанк».

У 2000 році акції банку поступово придбавалися структурами «Альфа-груп» *, чия частка до березня досягла 75%, а в листопаді того ж року відбулося злиття банку з іншим українським активом групи - компанією «Альфа Капітал Україна». На той момент змінило свою назву на «Альфа-Банк», кредитна установа, після ряду додаткових емісій, увійшло в десятку найбільших гравців банківського ринку України. В даний час 19,9% акцій належить російському ВАТ «Альфа-банк», ще 80% - кіпрській ABN Ukraine Ltd, що входить до «Альфа-Груп». Позиціонує себе як універсальний кредитна установа.

ПАТ «Альфа-Банк» володіє добре розвиненою філіальною мережею. При відносно невеликому числі відділень - близько 83 по всій території України, банкоматна мережа складається більш ніж з 2600 ATM. Крім того, у банку розвинена мережа точок продажів (споживчі та автокредити), представництва в Москві та Мінську. Банк належить до 1 групи за розміром сукупних активів (з 4 по класифікації НБУ), за цим показником займає 9 місце.

За даними НБУ, на 01.01.2011 сукупні активи ПАТ «Альфа-Банк» становили 26,6 млрд гривень (99,7 млрд рублів). Кредитний портфель, на 79% складається з позик юридичним особам, формує 86% сукупних активів. За 2010 рік банк досоздал близько 1,7 млрд гривень резервів (6,5 млрд рублів), що поряд із зменшенням кредитного портфеля (-10%), збільшило відсоток резервування до 26,4% проти 17% в 2009 році. Прострочена заборгованість - 3,4 млрд гривень (12,7 млрд рублів). Інша частина активів - вкладення в ліквідні активи і МБК, 20 і 6% відповідно. Цінні папери формують 4% сукупних активів.

Банк має добре диверсифіковану структуру пасивів. На кредити, отримані від міжнародних фінансових організацій, припадає близько 22%, 5,9 млрд гривень (22,3 млрд рублів). Кошти інших банків, близько половини з яких надані в іноземній валюті, формують 18% пасивів. Обсяг вкладів населення - 5,1 млрд рублів (19,1 млрд рублів) - 19% пасивів. Варто відзначити, що обсяг залучених коштів фізичних осіб за рік збільшився вдвічі. На частку сукупного капіталу припадає 12% пасивів, 3,1 млрд гривень (11,7 млрд рублів). 2010 банк закінчив із прибутком (1 млн. гривень) проти збитків в 2009 році в розмірі 348,4 млн. гривень (1,3 млрд рублів).

Кредитної організації присвоєні такі рейтинги міжнародних рейтингових агентств:
S & P: ССС +

Наглядова рада
Йоханн Йонах (голова), Андрій Косогов, Павло Назарьян (директор ABH Holdings), Ільдар Карімов, Олексій Савченко, Рушан Хвесюк (голова правління Альфа-Банк, Росія), Ернест Галієв, Едуард Кауфман.

Правління
Олександр Луканов (президент), Вікторія Михайле (голова), Олена Лук'янчук, Піотр Качмарек, Віталій Лісовенко, Сергій Половко, Тетяна Стрекаль, Тамара Соломієнко, Валерій Наумов, Микола Єржаховський, Ростислав Матяш, Олег Костючок, В'ячеслав Молодкін.

* «Альфа-Груп» - один з найбільших приватних фінансово-промислових консорціумів Росії, заснований в 1989 році, веде діяльність в таких сферах економіки, як видобуток нафти і газу, банківська і страхова справа, інвестиції і управління активами, мультимедіа і телекомунікації, роздрібна торгівля. Основні власники: Михайло Фрідман, Герман Хан та Олексій Кузьмічов.

Банківська група «Альфа-Банк» включає Альфа-Банк (Росія), Альфа-Банк (Україна), банки в Нідерландах, Білорусії та Казахстані, філії на Кіпрі, в США і Великобританії. Провідною компанією консорціуму є Альфа-Банк (Росія) - входить в десятку найбільших банків на території РФ, за даними TheBanker 2010, Альфа-Банк (Росія) займає 291 місце по капіталу і 401 місце за розміром активів, 2,5 і 21,6 млрд доларів відповідно.

Йому присвоєні такі рейтинги: Moody's: Ba1, S & P: B +, Fitch: BB (02.2011).

Комментариев нет:

Отправить комментарий