. Обмен криптовалют и электронных денег. : Дельта Банк

Дельта Банк


Повне найменування Публічне акціонерне товариство «Дельта Банк»

Номер ліцензії 225

Місто Київ

Головний офіс Україна, 01133, м. Київ, вул. Щорса, буд 36б Телефон: 0 (800) 50-06-00

Адреса сайту www.deltabank.com.ua

Додаткова інформація Назва банку по-українськи: Дельта Банк (Публічне акціонерне товариство «Дельта Банк»).
Назва банку по-англійськи: Delta Bank (JSC «Delta Bank»).

Про банк
Заснований у лютому 2006 року в Києві колишнім заступником голови правління Укрсоцбанку Миколою Лагуном *. Один з небагатьох вузькоспеціалізованих банків України, основним профілем якого є споживче кредитування - за оцінками експертів, банк займає 20-25% цього ринку. Завдяки високій прибутковості споживчих позичок і коротким (переважно до року) термінами кредитування, банк ефективно працював у кризу, стабільно показуючи прибуток.

У липні 2010 року завершився процес переведення в «Дельта Банк» частини активів і пасивів ліквідованого в січні того ж року ТОВ «Укрпромбанк» на загальну суму ~ 3,1 млрд гривень, після якого банк посів перше місце у другій групі за розміром активів на Україні (з чотирьох за класифікацією Національного банку України (НБУ) і 18-е місце по країні. Завершення даного процесу також зумовило подальший розвиток банку як універсального кредитної установи (крім 20 тис. забезпечених кредитів фізичних осіб, банку перейшли близько 1 тис. клієнтів - юридичних осіб).

Варто відзначити, що один з найбільших кредиторів Укрпромбанку - американський Cargill Financial Services ** в кінці 2010 року заявляв про плани з придбання 30% пакету акцій «Дельта Банку» (додемісія на 317 млн ​​гривень була запланована у вересні 2010 року), однак на справжній момент входження в капітал кредитної установи іноземного інвестора не відбулося.

ПАТ «Дельта Банк» володіє розвиненою мережею, що складається з 102 відділень по всій Україні, також розвинені точки продажів, представлені в торгових площах «Фокстрот», «Вікотек», «Ельдорадо», «Технополіс», «Нова лінія» та ін

За даними НБУ, на 01.01.2011 сукупні активи ПАТ «Дельта Банк» становили 13800000000 гривень (51,7 млрд рублів). Кредитний портфель, на 67% складається з позик юридичним особам, формує 89% сукупних активів. Резервування - порядку 27% проти 6% в 2009 році. Варто відзначити, що за рік кредитний портфель виріс майже на 200%, що обумовлено досить значним зростанням обсягу кредитів юридичним особам (на 360%) - частково колишнім клієнтам Укрпромбанку. На інші фінансові активи та ліквідні кошти припадає 10 і 18% відповідно.

Обсяг вкладів населення - 5,6 млрд гривень (20,9 млрд рублів) за 2010 рік збільшився на 115% і формує близько 41% пасивів. На кошти інших банків припадає близько 33% пасивів - 4,5 млрд гривень (17 млрд рублів), значна частина яких - заборгованість перед НБУ за активи Укрпромбанку. Субординовані кредити - близько 5%, сукупний капітал - 4% пасивів. 2010 банк закінчив із прибутком в 15 млн гривень (56 млн рублів) проти 8 млн гривень (30 млн рублів) за 2009 рік. За даним показником банк посідає 22-е місце по країні.

Наглядова рада
Микола Лагун (голова).

Рада директорів
Олена Попова (голова), Віталій Масюра, Андрій Кисельов, Марчін Фіглус, Світлана Чирва, Світлана Кінберг, Сергій Козирицька.

* Микола Лагун - український підприємець, колишній заступник голови правління Укрсоцбанку. Крім «Дельта Банку» йому належать наступні активи: колекторське агентство «Credit Collection Group» (CCG), СК «Брама Життя», ОПФ «Дельта», КУА «Дельта-Капітал». У 2007 році заснував девелоперську компанію «Європа», в тому ж році придбав 100% акцій білоруського Атом-Банку (пізніше перейменований в «Дельта Банк»), який за зразком українського банку активно займається споживчим кредитуванням.

** Cargill - міжнародний виробник і постачальник харчових, сільськогосподарських, промислових продуктів, до його складу групи входять підрозділи з надання фінансових послуг. На сьогоднішній день компанія, заснована в 1865 році, має представництва в 67 країнах світу, а кількість її співробітників - більше 140 тис. чоловік. На ринку України Cargill працює з 1991 року, його інтереси представляє ЗАТ "АТ" Каргілл ", що спеціалізується на роботі у сільському господарстві

Комментариев нет:

Отправить комментарий