. Обмен криптовалют и электронных денег. : Кредит на відпочинок

Кредит на відпочинок


Кредит на відпочинок (він називається також кредитом на подорож, кредитом на тур, кредитом на море і т.п.) - це відносно новий вид короткострокового цільового кредитування, банківський кредитний продукт, що має ряд особливостей.

Щоб оплатити путівку ще в недавньому минулому, клієнти-позичальники оформляли звичайні нецільові короткострокові кредити, кредити на невідкладні потреби або пластикову кредитну карту, знімали гроші готівкою і передавали їх в туристичне агентство.

Однак з розвитком сфери послуг кредитування і появою цільових кредитів на відпочинок, брати в борг у банку на покупку путівки стало значно вигідніше. Звичайно, не кожна кредитна організація береться оформляти такий договір, за статистикою, менше 5% путівок сьогодні купується в кредит, але число банків, що працюють з кредитуванням відпочинку, з кожним днем ​​зростає, а значить, попит на даний вид кредитів є.

Особливості кредиту на відпочинок такі:

1. Термін розгляду заявки та видачі грошей мінімально скорочений і складає від 1:00 до 1-7 днів, що зрозуміло - адже мова може йти про «палаючої путівці». Деякі банки позиціонують цей вид кредитів як експрес-кредитування. Причому, рішення про видачу має термін дії протягом 1-3 місяців.

2. Термін кредиту зазвичай 10-18 місяців, хоча деякі банки пропонують кредити на відпочинок з розстрочкою від 3 місяців до 4 років. Багато що залежить від суми початкового внеску (зазвичай 15-30% вартості), яку клієнт сплатив за путівку, хоча кредит на 100%-ю вартість відпочинку також можливий. Ще має значення наявність домовленості (акредитації) між туроператором і конкретної кредитної організацією.

3. Процентні ставки зазвичай складають 13% -16%, хоча є пропозиції і з 11% -12% і 18-26%-ми кредитами. Схема кредитування зазвичай використовується ануїтетна (рівні виплати суми кредиту і відсотків по ним щомісяця). Отримання більш вигідного кредиту можливе при наданні документів про доходи (довідки формою 2-ПДФО, довідки з податкової інспекції і т.д.) Процентні ставки залежать і від валюти, кредити в рублях обходяться трохи дорожче. Кредитна історія позичальника, за умови, що він згоден на її відкриття, також може в деяких випадках бути причиною зниження або підвищення ставок. Ставки залежать і від «авторитетності» туристичного оператора, з яким співпрацює банк, ніж фірма-туроператор більший і відоміший, тим нижче відсотки за кредитами.

4. Для отримання кредиту понад 50-100тис. руб. потрібне забезпечення заставою або поручительством, на менші суми кредити видаються без забезпечення.

5. До стандартного пакету документів на кредит, що підтверджують особистість і платоспроможність, позичальник докладає довідку-рахунок (договір на бронювання і т.д.) з туристичного агентства.

6. Обов'язково, оформляючи кредит на кредитування, укласти договір на добровільне страхування життя і працездатності, причому деякі банки диктують позичальникові, в який саме страхової компанії треба оформити страховий поліс, а поручительство страхової компанії відіграє роль забезпечення кредиту. Сума страхових виплат не повинна бути нижче суми, що видається в кредит.

7. Найчастіше гроші перераховуються за безготівковим розрахунком, що позбавляє клієнта від необхідності переведення в готівку, доставки та передачі коштів туроператору. Договір кредитування може також оформлятися безпосередньо в офісі фірми, якщо вона безпосередньо співпрацює з яким-небудь банком-кредитором.

8. Більшість банків, видаючи кредит на відпочинок, надають пільговий період (грейс-період) від 1 до 3 місяців, коли відсотки по кредиту не нараховуються зовсім.

9. Великі кредитні організації пропонують на додаток до кредиту на відпочинок кредитну пластикову карту, яку можна використовувати на додаткові витрати в подорожі, знімаючи готівку як в Росії, так і закордоном.

10. Недоліком кредиту на відпочинок є переплата за путівку мінімум на розмір процентної ставки, а максимум (з урахуванням прихованих платежів, страхування тощо) на 40-50%.

Плануючи взяти кредит на відпочинок, необхідно уточнити наявність таких деталей в договорі, як разова комісія за відкриття рахунку, плата за фактичне користування кредитом, штрафні санації за прострочення платежів і дострокове погашення боргу і т.д.

У деяких випадках доречно звернутися за консультацією до кредитного брокера, що розбирається в тонкощах цільового кредитування відпочинку. Розумніше дізнатися варіанти кредитування на відпочинок в різних банках, а не приймати відразу умови, запропоновані в турагенстве, куди ви звернулися (так як ці умови можуть дуже істотно відрізнятися від пропозицій інших кредиторів).

Тільки ретельно обміркувавши і прорахувавши свої витрати по кредиту, можна приймати рішення про подачу заявки на кредитування відпочинку в той чи інший банк, тоді відпочинок принесе тільки позитивні емоції та приємні спогади ....

Комментариев нет:

Отправить комментарий