. Обмен криптовалют и электронных денег. : Рейтинг ПриватБанку

Рейтинг ПриватБанку


В результаті перегляду рейтингів українських банків ПриватБанк є банком з найвищим в Україну рейтингом від Moody's.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's завершило перегляд рейтингів українських банків з рівнем рейтингу вище суверенного відповідно до оприлюдненої в лютому 2012 року нової методикою оцінки зв'язку між кредитоспроможністю держав і їх фінансових установ.

Відповідно Moody's знизило рейтинги кредитоспроможності ОТП Банку, Райффайзенбанк Аваля та Укрексімбанку (standalone credit assessment) на два щаблі - з ba3 до b2, відповідного рівня суверенного рейтингу, а Приватбанку - на один щабель - з ba3 до b1.

В результаті перегляду ПриватБанк є банком з найвищим в Україну рейтингом від Moody's і єдиним в Україні банком з рейтингом вище країнової. ПриватБанку присвоєно рейтинг кредитоспроможності b1, рейтинг єврооблігацій b1 (вище інших український банків, включаючи державні Укрексімбанк і Ощадбанк), а також рейтинг субординованого боргу b2.

Більш високий рівень рейтингу Приватбанку Moody's пояснює консервативною політикою управління ризиками щодо суверенних вкладень і відсутність прямих і непрямих інвестицій в державні зобов'язання, помірним рівнем диверсифікації бізнесу ПриватБанку за межами України і слабкою залученістю банку в оптові ринки капіталу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий